Nämä ovat tämän kesän grillitrendit – aiotko itse kokeilla?
Smash burgerit, panzella ja täytetyt leivät ‒ näitä valmistuu tänä kesänä suomalaisten grilleissä.Grillaussesonki Suomessa on alkanut vauhdilla jo pääsiäisen aikoihin. S-ryhmän myyntidata osoittaa, miten esimerkiksi grillimakkaroiden myynti on kaksinkertaistunut edellisiin viikkoihin nähden.
S-ryhmä listasi tulevan kesän trendejä. Tämän kesän suosikkina jatkaa viime kesän tapaan smash burgerit, joissa pihvi kypsennetään litistämällä se paistopintaa vasten. Kyse on suuremmasta street food -trendistä, johon kuuluvat myös esimerkiksi hodarit ja grillatulla tai savustetulla lihalla täytetyt leivät.
"Street food -tuotteet ovat monipuolista kesäsyötävää, sillä sämpylöiden tai leivän väliin voi grillata kunkin suuhun parhaiten sopivat täytteet ja maustaa ne mieleisillään kastikkeilla, esimerkiksi valmiiksi maustetuilla majoneeseilla”, S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Mikko Kovalainen sanoo tiedotteessa.
Kovalaisen mukaan tänä kesänä grillin käyttäminen monipuoliseen kokkaukseen korostuu. Grillissä valmistetaan koko ateriakokonaisuus aina jälkiruokiin asti. Lisäksi suomalaisten grilleissä paistuvat myös pizzat.
Hauduttaminen ja matalalla lämmöllä hiiligrillaaminen tai savustaminen ovat myös tulevan kesän suosittuja tapoja valmistaa ruokaa. Savustuksessa testataan erimakuisia savustuslastuja sekä puruja.
Kasvispuolella kesäkurpitsa, munakoiso, paprika sekä ananas pitävät yhä pintansa. S-ryhmän marketkaupan myyntipäällikkö Katarina Vikman suosittelee kokeilemaan grilliin kotimaisia sipuli- ja punasipulinippuja, joista tulee grillatessa makeita.
”Myös tankoparsan, varsiparsakaalin ja varhaiskaalin valmistaminen on helppoa: riittää, kun pinnalle pirskottaa hieman oliiviöljyä ja ripauksen suolaa tai pippuria”, Vikman kertoo.
”Grillattua panzellaa eli toscanalaista leipäsalaattia kannattaa myös kokeilla grillattuna, se on viimeisen päälle hyvää”, Kovalainen lisää.
Lihapuolella kestosuosikkien, kuten makkaran, kasslerin, jauhelihatuotteiden ja broilerin reisipaistin rinnalle tuodaan lihavartaita, ribsejä sekä laadukkaita pihvejä. Kovalainen suosittelee kokeilemaan myös kokonaisena grillattavaa kalaa sekä äyriäisiä.
Monien suomalaisten grilleistä löytyy myös puolivalmiita grillattavia, kuten grilliperunoita ja -kasviksia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






