Onnenkengät maistuvat merellisten keittojen kera
Vuoden vaihtuessa syödään merellistä keittoa, jonka lisukkeeksi leivotaan onnenkengät. Vierasruuaksi sopii esimerkiksi höyryävä katkarapukeitto limetillä ja kookoksella maustettuna. Katkarapuihin voi yhdistää myös kylmäsavulohta tai voimakasta sulatejuustoa.Onnenkengät pyöräytetään hevosenkengän muotoon ja koristellaan unikonsiemenillä. Päälle sipaistaan paprikalle maistuvaa tuorejuustoa.
Onnenkengät
noin 25 kpl
2 dl piimää
3 dl vettä
1/2 pak (25 g) hiivaa
1 tl suolaa
3 rkl siirappia
2 dl speltti- tai kaurahiutaleita
n. 7 dl hiivaleipäjauhoja
50 g voita
Voiteluun
piimää
unikonsiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen piimä-vesiseokseen hiiva. Lisää suola, siirappi ja hiutaleet. Alusta joukkoon jauhot ja lopuksi sulatettu voi.
Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta peukalon paksuista pötköä. Leikkaa noin 10 sentin paloja ja käännä leivinpaperin päälle hevosenkengän muotoon.
Kohota pellillä liinalla peitettynä. Voitele kengät piimällä ja ripota pinnalle unikonsiemeniä.
Paista 225 asteessa 10–12 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

