Klassikkoleivos Itsenäisyyspäivän herkutteluun
Bebe-leivoksia on maisteltu Suomessa viime vuosisadan alkupuolella lähtien. Konditorioista tuttu klassikkoleivos syntyy tutuista aineksista myös kotikeittiössä.
Klassikkoleivos on koristeltu Itsenäisyyspäivän hengessä sinisillä koristerakeilla. Kuva: Jaana KankaanpääItsenäisyyspäivän Bebe-leivokseen kätkeytyy mustikkahilloa ja vaniljakiisseliä. Juhlavan lopputuloksen saa aikaan koristerakeilla, joista voi tehdä Suomen lippua mukaillen ristin.
Itsenäisyyspäivän bebet
noin 20 kpl
Pohjat
200 g voita
1 1/2 dl sokeria
1 muna
4 1/2 dl (300 g) vehnäjauhoja
Täyte
noin 1 dl kiinteää mustikkahilloa
Vaniljakiisseli
2 rkl sokeria
2 tl perunajauhoja
2 keltuaista
1 dl kuohukermaa
100 g voita
1 tl vaniljasokeria
Sokerikuorrutus
2 rkl kuumaa vettä tai laimennettua sitruunamehua
3 dl tomusokeria
Pinnalle
sinisiä koristerakeita
Sekoita pehmeään voihin sokeri, muna ja jauhot. Painele taikinaa ohuesti pieniin, voideltuihin leivosvuokiin. Paista pohjia 175 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä vuoassa ja kumoa.
Mittaa sokeri, perunajauhot, keltuaiset ja kerma kattilaan. Kuumenna sekoittaen, kunnes sakenee. Älä anna seoksen kiehua. Vatkaa kiisseli kylmäksi ja lisää voita vähitellen vatkaten kiisseliin. Mausta vaniljasokerilla. Laita leivospohjiin ohut kerros kiinteää mustikkahilloa ja päälle vaniljakiisseliä.
Sekoita tomusokeri nesteeseen ja valuta kuorrutusta vaniljakiisselin päälle. Tee saman tien koristerakeista pinnalle lippua mukaillen risti. Jos kuorrutus ehtii kovettua, niin rakeet eivät tartu pinnalle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
