Tuttu lihamureke muuttuu muffiniksi
Samasta lihamureke taikinasta saa sen seitsemän sorttia erilaista tarjottavaa. Täytteitä ja makuaineita vaihdellen tuttu jauheliha muuntuu moneksi. Mureketaikinasta voi tehdä myös muffineja.Uunimureke on esimerkki helposti muunneltavasta jauheliharuuasta. Laita voidellun uunivuoan pohjalle puolet perusmureketaikinasta. Silppua yrttejä, raasta kasviksia, hienonna sieniä tai murustele juustoa murekemassan päälle. Levitä loppu mureketaikina päälle ja paista kypsäksi.
Täytteen voi myös rullata murekkeen sisään. Taputtele taikinasta levy ja levitä täytteet tasaisesti päälle. Rullaa kääretortun tapaan pitkältä sivulta ja kypsennä. Tarjoa murekkeen kanssa puolukkasurvosta, perunamuusia ja salaattia.
Jauhelihamuffinit
12 kpl
400 g jauhelihaa
1/2 dl korppujauhoja
2 dl lihalientä tai valmista ruskeaa kastiketta
1 muna
1/2 tl mustapippurirouhetta
Lindströmintäyte
1 dl (1–2 kpl) etikkapunajuurikuutioita tai -raastetta
3 rkl kapriksia
Juustotäyte
1/2 pussia (à 150 g) sinihomejuustomurua
3 rkl persiljasilppua
2 rkl lusikoitavaa sulatejuustoa
Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään ja anna turvota noin 15 minuuttia. Laita muffinipellin koloihin leivinpaperista suikaleet ristikkäin. Niiden avulla muffinit on helppo nostaa kypsinä pois. Painele taikina vuokiin ja tee keskelle kuoppa.
Raasta tai kuutioi etikkapunajuuri. Hienonna kaprikset ja sekoita raasteen kanssa. Sekoita toisen täytteen ainekset keskenään. Lusikoi täytteet jauhelihan päälle. Kummastakin täytteestä riittää kuuteen. Jos haluat tehdä vain jompaakumpaa, valmista täytettä kaksinkertainen annos.
Kypsennä 200 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa perunamuusin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

