Tuoretta haukea maistellaan munakastikkeen kera
Jos kalaonni suosii, tuoretta haukea maistellaan nyt munakastikkeen tai nokkosmuhennoksen kera.
Munakastike ja keitetyt porkkanaviipaleet tekevät uunihauesta herkullisen annoksen. Kuva: Jaana KankaanpääMiedonmakuinen ja vähärasvainen hauki on yleinen saaliskala varsinkin keväällä. Parhaan makuinen se on 1–2 kilon painoisena.
Kilon hauesta saa noin puoli kiloa fileitä. Puisevan makuiset, isot hauet kannattaa jauhaa kalamassaksi. Massan voi pakastaa sellaisenaan tai valmiina kalapullina, pihveinä tai murekkeina.
Raaka kala säilyy pakastimessa noin puoli vuotta.
Uunikala
5–6 annosta
noin kilo (2 kpl) haukifileetä
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
ripaus valko- tai mustapippuria
1 dl emmentaljuustoraastetta
Munakastike
75 g voita
3 munaa kovaksi keitettynä
nippu tilliä tai ruohosipulia
Mausta kalafileet sitruunamehulla, suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan ja ripottele pinnalle hienoksi raastettua punaleimaemmentalia. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia.
Sulata voi. Lisää voisulan joukkoon haarukalla hienonnetut munat ja silputtu tilli. Tarjoa uunissa paistetun kalan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
