K-18-jäätelökakku: Juhlava herkku, joka saa makunsa calvadoksesta
Itsetehty jäätelökakku on juhlava K-18-jälkiruoka.Parhaiten jäätelöön sopii hillo, jossa on jäljellä hedelmän tai marjan paloja – niistä tulee kivat sattumat herkkuun. Omenaisen version makumaailmaan istuu täydellisesti ranskalainen omenaviina, calvados, joka aromin lisäksi parantaa jäätelön rakennetta.
Omenahillo-jäätelökakku
8 annosta
- Ainekset
- 1 prk (0,33 l) kuohukermaa
- 1 tlk (397 g) makeutettua kondensoitua maitoa
- noin 2½ dl omenahilloa
- 2 rkl calvadosia
- 1 tl kardemummaa
- 1 tl vaniljasokeria
- ½ tl kanelia
- Koristeeksi
- valmista kinuskikastiketta
- kuivattuja omenarenkaita
- paahdettuja mantelilastuja
Valmistusohje
Mittaa kulhoon kuohukerma ja kondensoitu maito. Vatkaa yleiskoneella tai sähkövatkaimella, kunnes seos on selvästi paksuuntunut, vähintään 5 minuuttia.
Sekoita omenahilloon calvados, kardemumma, vaniljasokeri ja kaneli. Kääntele hillo huolettomasti kermaseokseen siten, että seokseen jää hilloraitoja.
Vuoraa suorakaiteen muotoinen leipävuoka (vetoisuus 1,2 litraa) tuorekelmulla niin, että se peittää pohjan ja reunat ja jää reilusti reunojen yli. Kaada jäätelöseos vuokaan. Taittele kelmut jäätelömassan suojaksi. Nosta vuoka pakastimeen ja anna kakun jäätyä ainakin viiden tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.
Ota jäätelökakku jääkaapin puolelle pehmenemään vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta nostamalla tuorekelmuista. Kumoa kakku tarjoiluvadille, poista kelmut ja koristele kakku.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

