Papu-makkarapata
Papu-makkarapadassa on meksikolaisia makuja.
Papu-makkarapadassa on meksikolaista aromia. Papujen ja rasvaisten makkaroiden makuliitto on saumaton. Kuva: Jaana KankaanpääPapu-makkarapata
6 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 munakoiso
- 1 paprika
- noin 150 g chorizo-makkaraa
- 2 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 prk (400 g) tomaattimurskaa
- 2—3 dl vettä
- 1 tl timjamia
- ½ tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- ¼ tl chilijauhetta
- 1—2 tlk (à 380/230 g) papusekoitussäilykettä (ruskea-, kidney- ja valkopapu)
- ½ dl tuoretta basilikaa silputtuna
- ½ dl persiljaa silputtuna
Valmistusohje
Hienonna sipulit. Kuutioi munakoiso ja paprika. Kuumenna öljy padassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää kasvikset sekä viipaloitu makkara ja anna niille hieman ¬väriä. Lisää tomaattimurska, vesi ja
mausteet. Hauduta pataa noin 20 minuuttia.
Sekoita mukaan huuhdotut, kypsät pavut ja kuumenna. Tarkista maku.
Ripottele basilika- ja persiljanippu ruuan päälle ennen tarjoilua. Nauti pata keitetyn riisin kanssa.
Vinkki
Jos käytät raakoja papuja, liota ja keitä ne pakkauksen ohjeen mukaan.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
