Porlammin meijeri yrittää päästä vuustoilla vientiin – "Pienikin siivu markkinoista olisi iso juttu"
Pieni lapinjärveläinen Porlammin meijeri hakee kasvua vegaanisista juuston tapaan käytettävistä kasvirasvavalmisteista eli vuustoista.Porlammin meijeri esitteli Food for media -tapahtumassa neljää vege plus vuusto-uutuutta: emmentalin, goudan ja cheddarin makuiset valmisteet ja salaattikuutiovalmisteen.
Maidottomat, kasvirasvasta tehdyt tuotteet näyttävät juustoilta, mutta maku on – no, makuasia. Kuluttajaa hämäävät myös pakkauksissa näyttävästi esillä olevat emmental-, cheddar- ja gouda-sanat, mutta toimitusjohtaja Kari Ollikaisen mukaan niitä saa käyttää, koska ne kertovat vain mausta.
Vege plus vuustot on valmistettu kookosöljystä ja maissi- ja perunatärkkelyksestä.
Ollikaisen mukaan vegevuustoilla on vielä pieni asiakaskunta, mutta meijeri tähtää niillä vientiin, aluksi Ruotsiin, missä kysyntää pitäisi olla.
Porlammin meijerin päätuote on edelleen mustaleimaemmental.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

