Parsasta tuli pääkaupunkiseudulla uusi varhaisperuna
K-kauppa toivoo valikoimiin myös kotimaista parsaa.
95 prosenttia K-kauppojen myymästä parsasta on vihreää, valkoista vain 5 prosenttia. Kuva: Jaana KankaanpääEteläsuomalaiset löysivät parsan, kertoo Ruokakesko tiedotteessaan. Parsan kulutus on kasvanut K-kaupoista kerättyjen tietojen perusteella vuosittain noin viidenneksen edellisvuodesta.
Eniten syödään pääkaupunkiseudulla ja Ahvenanmaalla. Toisaalta parsaan ollaan tykästytty myös Rovaniemellä.
Noin 40 prosenttia kaikesta parsasta Ruokakesko myy pääkaupunkiseudun K-kaupoissa.
Parsasta 70 prosenttia myydään Keski-Euroopan parsasesongin aikaan eli huhtikuun puolivälistä kesäkuun puoliväliin. Muuna aikana parsan kysyntää paikataan tuonnilla Perusta ja Meksikosta.
Keski-Euroopassa parsa on yhtä odotettu herkku kuin Suomessa varhaisperunat.
"Suomessa parsan viljely on vielä vähäistä, mutta myös kotimaista parsaa pyritään mahdollisuuksien mukaan saamaan K-kauppojen valikoimiin", kertoo Keskon vihannesten ostopäällikkö Liisa Eronen.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
