Pikkelöidyt sinapinsiemenet
Oletko kokeillut pikkelöityjä sinapinsiemeniä? Kannattaa, sillä ne ovat lihalle pirtsakka lisäke liharullalle tai vaikkapa joulukinkulle.
Liharullan hauskana lisänä maistuvat punajuurella joulunpunaisiksi värjätyt ja pikkelöidyt sinapinsiemenet. Kuva: Kari SalonenPikkelöidyt sinapinsiemenet
noin 2 dl
Ainekset
- 1 dl sinapinsiemeniä
- 1 dl vettä
- ½ dl valkoviinietikkaa
- ½ dl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1 tl rosmariinia
- pala punajuurta
- (½ dl etikkapunajuurten lientä)
Valmistusohje
Sekoita kattilassa keskenään kaikki ainekset. Kuumenna hiljalleen kiehuvaksi. Keitä sinapinsiemenseosta välillä sekoittaen noin 10 minuuttia.
Siementen tulisi olla pulleita ja pehmeitä. Lisää tarvittaessa etikkapunajuurten lientä. Lusikoi siemenet puhtaaseen tölkkiin, poista punajuuri, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
