Täytetyt tomaatit palkitsevat kokkaajan seuraavanakin päivänä
Täytetyistä tomaateista saa tukevan aterian, kun ne täyttää vaikkapa linssimuhennoksella. Seuraavana päivänä ne maistuvat vielä paremmilta.Täytetyt tomaatit
- Ainekset
- 6–8 tomaattia
- 2 sipulia
- 2 dl punaisia linssejä
- 5–6 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl mausteita, esim. kurkuma, paprika, korianteri, sinappi, pippuri
- 5–6 dl vettä
- 2 rkl chilikastiketta
- suolaa
Valmistusohje
Leikkaa tomaateista "hattu" pois, koverra sisusta lusikalla tai veitsellä (koverretun sisustan voit käyttää hyvin tomaattikeittoon). Aseta tomaatit vieri viereen uunivuokaan.
Valmista linssimuhennos: kuutioi sipuli ja kuullota oliiviöljyssä. Lisää huhdotut linssit ja mausta, sekoita hetki. Lisää liemi ja anna kiehua kokoon noin 10 minuuttia.
Lusikoi muhennos tomaattien sisään ja lisää lopuksi päälle hiukan oliiviöljyä (vegeversio). Jos haluat, voit lisätä myös ripauksen juustoraastetta. Paista uunissa 180 asteessa 20–25 minuuttia.
Tarjoa esimerkiksi naanleivän tai riisin kera. Maut ovat jäähtyneissä ja seuraavana päivänä nautituissa tomaateissa vielä maukkaammat.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
