Valio laajentaa ja uusii Lapinlahden juustolaansa yli 60 miljoonalla eurolla
Valio kertoo mittavalla investoinnilla turvaavansa juustontuotannon pitkälle tulevaisuuteen. Uusi tuotantolinja otetaan käyttöön keväällä 2026.
Robotit keräsivät Lapilahdella jo vuonna 2015 maitojauhelavoja vietäväksi Kiinaan. Kuva: Pentti VänskäValio investoi Lapinlahden tehtaan juustonvalmistukseen yli 60 miljoonaa euroa, yhtiö kertoo tiedotteessaan. Investointi käsittää juustonvalmistustilojen noin kahdentuhannen neliömetrin laajennuksen ja laitteiden uusimisen. Rakennustyöt alkavat tänä kesänä ja uusi tuotantolinja otetaan käyttöön arviolta keväällä 2026.
”Tällä merkittävällä investoinnilla turvaamme juustontuotannon jatkuvuuden pitkälle tulevaisuuteen. Investointi pienentää tuotannossa syntyvää hukkaa ja nostaa Lapinlahden tehtaan juustonvalmistuskapasiteettia”, Lapinlahden tehtaanjohtaja Aleksi Ylitalo kertoo tiedotteessa.
Lapinlahden toimipaikka on yksi Valion suurimmista. Se vastaanottaa noin neljäsosan Valion raaka-maidosta eli 415 miljoonaa litraa maitoa vuodessa. Lapinlahdella valmistetaan juustoja tehdään kotimaan markkinoille ja myös vientiin esimerkiksi Keski-Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin.
Juustojen lisäksi Lapinlahden tehtaalla valmistetaan maitojauhetta, demineralisoitua herajauhetta ja lisäarvojauheita kuten laktoosittomia maitojauheita ja lastenruokaa. Suurin osa maitojauhetuotteista menee vientiin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



