- Lontoo
Yhtä ruokaa huippukokki Tommi Tuominen halusi tarjota ehdottomasti ulkomailla – ”Herättää varmasti mielipiteitä”
Annos aiheutti myös hieman ongelmia keittiölle.Finnjävelin pop up -ravintola tarjosi suomalaisia makuja Lontoossa kahden viikon ajan maaliskuun lopulla.
MT pääsi jututtamaan ravintoloitsija ja kokki Tommi Tuomista paikan päällä ennen ravintolan avajaisia. Tuominen kertoi, mitä annosta hän odotti eniten päästä tarjoamaan asiakkaille.
”Odotan eniten verilettujen tarjoamista. Vaikka täälläkin on veriruokia, kuten black pudding, valmistetaan se kuivatusta verestä, eikä tuoreesta”, Tuominen kertoi.
Kyseisen annoksen kanssa Tuomisella ja hänen tiimillään oli kuitenkin eniten ongelmia, koska verta on todella vähän saatavilla Britanniassa.
”Täällä sitä on melkein mahdotonta saada. Ilmeisesti hullunlehmäntaudin jälkimaininkeina veren käyttäminen on aika lailla pannassa. Ainoastaan kuivaa verta on paremmin saatavilla”, Tuominen sanoi.
”Nyt saimme käsiimme possun verta, mutta se käyttäytyy vähän eri tavalla. Saamme kuitenkin tehtyä autenttisen veriletun, ja kun se tarjotaan vielä täällä vieraan puolukan sekä valkokastikkeen kera, voi olla annos sellainen, mikä herättää varmasti mielipiteitä.”
Helsingissä sijaitseva Michelin-ravintola Finnjävel järjesti Lontoossa 21.3.–1.4.2023 pop up -ravintolan huippuhotelli Como the Halkin -hotellissa.
Artikkelin aiheet - Osaston luetuimmat






