Spelttirieska
Spelttirieska paistuu kätevästi kuumalla pannulla ja sopii mainiosti tortillan tapaan käytettäväksi. Täytteitä voi vaihdella maun mukaan.Spelttirieska
6 paistinpannun kokoista rieskaa
Ainekset
- 4–5 dl spelttijauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- ½ tl suolaa
- 2 dl vettä
- 2 rkl rypsiöljyä
Valmistusohje
Sekoita kulhossa 3 dl spelttijauhoja, leivinjauhe ja suola. Lisää öljy ja vesi. Sekoita ainekset keskenään. Lisää loput jauhot niin, että taikina irtoaa kulhosta,
Vaivaa 10 minuuttia, ja anna levätä 10 minuuttia.
Jaa taikina kuuteen palaan, ja kauli palat ohuiksi läpysköiksi.
Kuumenna esimerkiksi hiiliteräspannu kuumaksi (älä käytä öljyä,) ja paista molemmat puolet keskilämmöllä niin, että rieskaan rupeaa tulemaan pieniä tummia kohtia.
Täytä rieskat haluamillasi täytteillä ja nauti lämpimänä.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

