Pippuroitu peuranpaisti
Peuran sisäpaisti on mureudeltaan miltei ulkofileen veroista, kun sen kypsentää mehevän punertavaksi.
Tarjoa peuranpaisti esimerkiksi raikkaan vihersalaatin tai kirpeiden etikkasäilykkeiden kanssa. Kuva: Mari Ikonen(4–6 annosta)
1 valkohäntäpeuran sisäpaisti (n. 800–900 g)
2 rkl voita
vajaa 1 tl karkeaa suolaa
2 rkl neljän pippurin sekoitusta
Jos paisti on pakastettu, anna sen sulaa jääkaapissa parin vuorokauden ajan.
Ota paisti huoneenlämpöön noin tunti ennen valmistusta. Ruskista pinnat nopeasti paistinpannulla voissa. Laita paisti pieneen uunivuokaan ja kaada päälle pannulle jäänyt ruskistunut voi. Hiero pintaan suolaa myllystä. Hierrä pippurisekoitus morttelissa karkeaksi rouheeksi ja taputtele rouhe tasaisesti paistin päälle.
Työnnä paksuimpaan kohtaan lihalämpömittari ja laita paisti 150-asteiseen uuniin noin 20 minuutiksi. Ole tarkkana: sisälämpö ei saisi nousta yli 55 asteen, jotta paisti ei kuivu. Mittarin osoittama lämpö nousee pari astetta uunista ottamisen jälkeen.
Anna paistin hieman jäähtyä, ennen kuin leikkaat sen viipaleiksi.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
