
Taste of Helsinki maistattaa pihkaa ja villiyrttejä
Ketunleipää, mesiangervon lehtiä, katajanneulasia — villiyrtit hierovat makunystyröitä kesäkuisessa Taste of Helsinki -ruokatapahtumassa.
Keittiömestarit Ossi Paloneva (vas.), Sasu Laukkanen, Ragnar Eiriksson ja Ilkka Isotalo perustavat tapahtumaan pop up -ravintolan. Kuva: Riitta Mustonen
Punajuuripalan päällä on mesiarvengonlehti ja näkkileipää koristaa ketunleipä. Kuva: Riitta Mustonen"Haluamme korostaa Suomen kesää ja juhlavuotta neljän huippukokin yhteistyössä syntyneessä pop up -ravintolassa. Sen menu ammentaa suomalaisista villiyrteistä", sanoo Taste of Helsinki -tapahtuman isä Barry MacNamara.
TuOHi-ravintolassa jokaisella kokilla on nimikkoannos. Esimerkiksi tamperelaisen Ilkka Isotalon jälkiruoka syntyy pirkanmaalaisesta ternimaidosta tehdystä blinistä, jonka päällä on pihkakermaa ja tattaripellolta kerättyä hapatettua hunajaa.
Taste of Helsinki - gourmetruoka- ja viinifestivaali järjestetään kesäkuun puolivälissä kuudetta kertaa. Se on kerännyt keskimäärin 9 000 kävijää, pääosin pääkaupunkiseudulta.
MacNamaran mukaan ruokatrendien muuttuminen näkyy selvästi festivaalin tarjonnassa. "Parina ensimmäisenä vuonna täytyi rohkaista ravintoloita tarjoamaan kasvisruokia, mutta nyt kaikki tarjoavat niitä, koska kysyntää on. Tänä vuonna tarjolla on myös viittä, kuutta erilaista suomalaista kalaa, toisin kuin aiemmin. Alussa moni tarjosi vain lohta."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
