Siirry pääsisältöön
Siirry hakuun
Sulje mainos
Sulje mainos
Tilaa
Hae
Valikko
Etusivu
Uusimmat
Metsä
MT Hevoset
Koti
Maatalous
Uutiset
Lehdet
Osastot
Etusivu
Metsä
MT Hevoset
Koneet ja autot
Koti
Lukemisto
Maatalous
Mielipide
Pääkirjoitus
Ruoka
Uutiset
Lehdet
Maaseudun Tulevaisuus
MT Metsä
Kantri
Suomalainen Maaseutu
Aarre
Palvelut
Metsäpalvelu
MT Sää
MT Hevoset -ohjelmat
MT Hevosmarkkinat
MT Työpaikat
Ystävää etsimässä
Kaupallinen yhteistyö
Suomen parhaat
Ota yhteyttä
Tilaa MT
Asiakaspalvelu
Jätä ilmoitus
Tilaa uutiskirje
Lähetä uutisvinkki
Lähetä palautetta
Lähetä oikaisupyyntö
Toimituksen yhteystiedot
Mediamyynnin yhteystiedot
Siirry sivupalkkiin
Siirry alaosaan
Juuri nyt
|
Jouluaattona laajalti poutaa ja selkeääkin – Lappiin sateita
Tilaajalle
|
Jatkuva kasvatus on jopa tuplasti suositumpaa kuin hakkuutilastoista voisi päätellä
Villiyrtit
Ruoka
|
Näit herkullinen vuohenputki erotetaan sen myrkyllisistä sukulaisista
Reseptit
|
Kukkaiskeksit täytetään lemon curdilla ja koristellaan luonnonkukilla
Reseptit
|
Kesäjuhlissa maistuvat klassiset voileipäkakut ‒ käytä täytteissä kauden raaka-aineita
Reseptit
|
Keväinen hummus syntyy litulaukasta ‒ tarjoa se levitteenä tai dippinä vaalean leivän kanssa
Reseptit
|
Herkulliset tahnat ovat helppoja valmistaa ‒ mausta ne keväisillä villiyrteillä
Reseptit
|
Kevään ensimmäisistä nokkosista syntyy maukas risotto
Reseptit
|
Tuo kotikeittiöösi Välimeren tunnelmaa ‒ pyöräytä rapeat nokkosfalafelit ja tarjoa lisänä vuohenputkilabnehia
Ruoka
|
Suomen luonto on kuin maustehylly – villiyrttiyrittäjä paljastaa viime vuosien trendikasvit
Ruoka
|
Suomalainen pesto syntyy vaikka vuohenputkesta – näin valmistat sitä itse
Ruoka
|
Pihan keltaisesta rikkaruohosta saa pienellä vaivalla hunajaista siirappia
Ruoka
|
Luonnosta saa monipuolisia herkkuja alkukesän ruokapöytään – näillä ohjeilla hyödynnät vuoden ensimmäisen sadon
Pääkirjoitus
Mari Ikonen
Matkailu
|
Kotimainen villiruoka on myös matkailuvaltti
Reseptit
|
Peruna-villiyrttimunakas saa makua vuohenputkesta ja litulaukasta
Arvio
Terhi Pape-Mustonen
Ravintolat
|
Söin täällä: Tammenterhoja jälkiruuaksi? Metsän maut ovat Skuttassa pääosassa
Ruoka
|
Villiyrtit nyt kysyttyjä, mutta kerääjistä huutava pula
Kolumni
Riitta Mustonen
Moni rikkaruoho on ilmaista ruokaa – Opettele tuntemaan edes nämä kolme
Kolumni
Riitta Mustonen
Frantsilan yrttitila sai alkunsa nuorenparin innostuksesta: "Se on meidän kutsumuksemme, saada toiset hyvälle mielelle ja tehdä hyvää”
Vanhalle kansalle kuperkeikkaheinäksikin kutsuttu siankärsämö oli myös lääkekasvi – villiyrttikouluttaja neuvoo Aarteessa käyttämään sitä ruuanlaitossa ennen kukintaa
Luonto
|
Siankärsämö sopii ruuanlaittoon ennen kuin se kukkii – Vanha kansa käytti siankärsämöä lääkekasvina
Ahomansikka, voikukka ja orakkaat – kaikkeen tähän voit käyttää vuoden 2021 luonnontuotteita
Villiyrttien keruusta on tullut valtavirtaa – toisin kuin satokasveilla, villiyrteillä ei ole edes katovuosia
Kalastusta, korvasieniä, klapien tekoa – Ville Haapasalo nauttii kiireettömästä ajasta mökillään
Kolumni
Riitta Mustonen
Ville Haapasalo vetäytyi mökille Puumalaan – bisnekset seis, niiden tilalle tulivat halonhakkuu, luontoretket ja ruuanlaitto
Kolumni
Riitta Mustonen
"Kukkien syöminen on kuin laittaisi valoa suuhunsa" – Ville Haapasalo innostui villiyrteistä
Vesiheinää, vuohenputkea, nokkosta – Villiyrttikokin juhlaviikot ovat alkamassa
Huippukokki visioi, miten maaseutu elvytetään: ”Jos minulla olisi maatila, kasvattaisin siellä voikukanjuurta ja takiaisenjuurta”
Kuusenkerkät ja koivun lehdet korkkaavat luonnontuotteiden keruukauden
Kirja-arvio: Oletko kokeillut jauhosavikkaa possun kanssa?
Aarre: Detria tekee bisnestä lappilaisilla superyrteillä – ”Jopa lääkärit uskovat luonnontuotteiden tehoon”
Kolumni
Riitta Mustonen
Nina Abraitis hyppäsi korkkareista kumppareihin – Tuloksena syntyy villiä ruokaa
Kolumni
MT toimitus
Parantava polte
Tunnistatko hyvin kasveja? Näitä villiyrttejä myymällä voi tienata
Kolumni
MT toimitus
Vuoden luonnonyrtti
Taste of Helsinki maistattaa pihkaa ja villiyrttejä
Aarre: Toukokuussa luonnonyrtit ovat parhaimmillaan kerättäviksi
Kolumni
MT toimitus
Monivuotista hyötyä
Rikasta ruokaasi ilmaiseksi hortoilemalla
Ruokamatka keskiajalle
Lapin yrteistä vastaisku tuontitavaralle
Ruusujuurihurmaa maailmalla
Kolumni
Henni Laitala
Makuja Mukulaarista
Lähiruoka kasvatti huippukokin
KIRJA Kolmas painos Metsän makuja
Herkkuja kesäisistä raaka-aineista
Nokkonen on villiä herkkua
Viljelijäperhe ryhtyi kaupunkilaiseksi
KIRJA Ilo irti yrteistä
Yhdeksän yrttiä juhannustaikoihin
Juhannustaiat villiyrteillä
Viikon kysymys Metsää hoidetaan ja siellä patikoidaan
Huomioitavaa
Tietolähteitä
Maakuntien villiruuat esiin opinnoissa
Hellan kulmalla Metsän parsaa ja oikeaa voita
VIIKON KYSYMYS Ituhippien hörhöilyä vai ruokavalion rikastus?
viikon kysymys Kesälläkin lukee minkä kiireiltään ehtii
HELLAN KULMALLA Villiyrtit tekevät vahvaa paluuta
Juustolla makua keittoon
Villiyrttiviikolla poimitaan lautaselle luonnon antimia
Hyvän ja huonon onnen airuet
Haaveet todeksi entisessä navetassa
Kolumni
MT toimitus
Nimille tarina
verkossa sanottua ”Työttömyysputkientilalle vuohenputkia”
Altistaminen vahvistaa
Metsän kauttakauhan varteen
Kolumni
MT toimitus
Nilviäisruuhkaa
Hellan kulmilta Itkijätyypin viherbravuuri
Kolumni
MT toimitus
Villejä elämyksiä
HELLAN KULMILTA Nokkonen taipuumoneen herkkuun
Asetus vaikeuttaavillikasvien käyttöä
Isonokkosperhoset vaelsivatmuuten hiljaisena perhoskesänä
Sami Tallberg sai Suomi-palkinnon
päivän kysymys Tuleeko Suomeenmiljardejauusia perhosia?
Isonokkosperhoset vaelsivat maahamme
Kolumni
MT toimitus
Puutarhan kummitäti
Nokkosta nythelppo pakastaa
Rapea heinäsirkkanokkospedillä
Kolumni
MARI MÖRÖ
Yrttejä perennojen keskelle
Kolumni
MT toimitus
Villikasvit valloittavat
Kolumni
MT toimitus
Nokkonen
Kolumni
MT toimitus
Siankärsämö
Kolumni
MT toimitus
Villi voikkari
Kolumni
MT toimitus
Talventörröttäjät
Kolumni
MT toimitus
Villiryytiä pataan
Kolumni
MT toimitus
Voimalientä nokkosista
Kolumni
MT toimitus
Yrttejä pataan ja ammeeseen
Kolumni
MT toimitus
Voimaruokaa nokkosesta
Kolumni
MT toimitus
Tiedossa etanavuosi
Kolumni
MT toimitus
Salsa di Nokkonen