Syksyinen leipä: Hyödynnä puolukat ihanaan vuokaleipään
Puolukat tuovat mukavasti makua leipään.
Sipaise lämpimän puolukkaisen vuokaleipäviipaleen päälle levitettä ja nauti syksyisestä mausta. Kuva: Carolina HusuPuolukkasurvos antaa vuokaleipään pirteitä väripilkkuja sekä hapokkuutta. Auringonkukan siemenet täydentävät makua.
Puolukkainen vuokaleipä
2 kpl
- Ainekset
- 4 dl omenatäysmehua
- 25 g hiivaa
- 1 ½ dl siirappia
- 1 tl suolaa
- 2 dl puolukkasurvosta
- 1 ½ dl auringonkukan siemeniä
- 9 dl vehnäjauhoja
- 3 dl ruisjauhoja
- 50 g voita
Valmistusohje
Liuota hiiva kädenlämpöiseen täysmehuun. Lisää siirappi, suola, huoneenlämpöinen puolukkasurvos sekä siemenet. Alusta jauhot ja lopuksi pehmeä rasva taikinaan.
Jaa taikina kahteen voideltuun leipävuokaan. Anna kohota peitettynä noin tunti. Paista 175 asteessa 30–40 minuuttia. Kumoa ja anna jäähtyä.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
