Hennonvihreä parsakeitto on hurmaavan hienostunut herkku
Tarjoa ihanaa parsakeittoa kesän juhlien alkuruokana tai nauti pääruokana paahtoleivän ja voin kera.
Tarjoa ihanaa parsakeittoa kesän juhlien alkuruokana tai nauti pääruokana paahtoleivän ja voin kera. Kuva: Carolina HusuKotimaiselle parsalle soisi samanlaisen suosion kuin suomalaiselle mansikalle, sillä niin hyvää se on. Tankoparsa sopii niin keittoihin, salaatteihin kuin ruuan lisukkeeksi.
Parsakeitto
4–6 hengelle
- 500 g vihreää parsaa
- 1−2 salottisipulia
- 2 rkl voita
- 1/2 dl persiljaa hienonnettuna
- 1 sitruuna
- 1/2 tl sokeria
- mustapippuria
- 5 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 prk creme fraichea
- 2−3 tl sitruunamehua
- persiljaa
Valmistusohje: Poista parsojen puumaiset tyvet. Hienonna sipuli. Sulata voi kattilassa ja lisää kattilaan parsat ja sipulisilppu. Kuullota keskilämmöllä viitisen minuuttia, mutta älä ruskista.
Raasta sitruunan kuori ja purista mehu. Hienonna persilja. Lisää kattilaan persilja, sitruunankuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari minuuttia.
Lisää puolet vedestä ja kasvisliemikuutio. Keitä kannen alla viisi minuuttia.
Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu vesi ja creme fraiche. Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä. VIimeistele maku persiljasilpulla ja parsan nupuilla.
Alkukeittona paahtoleivän ja voin kanssa annos riittää kuudelle, pääruokana neljälle.
Vinkki: parsat voi pakastaa nipuissa sellaisinaan ja tehdä keittoa talvellakin.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



