Punajuurirulla
Munakasrulla ei ole vaikea valmistaa kuin munakas, mutta vie vain enemmän aikaa. Kun lisäät taikinaan hienoksi raastettua punajuuriraastetta, rullasta tulee kauniin punainen.Punajuurirulla
8–10 annosta
Ainekset
Pohja
Täyte
- 3 (450 g) keskikokoista punajuurta
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl sitruunamehua
- 3 rkl voita
- 2 1/2 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 5 dl kevytmaitoa
- 3 munaa
- 1 rasia (200 g) yrtti-pippurituorejuustoa
- 1 dl kermaviiliä
- 2 tl Dijon-sinappia
- 1 maustekurkku
- 1/2 tl mustapippurirouhetta
- 200 g palvikinkkua
- 1 suippopaprika
- 1 dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
Raasta kuoritut punajuuret hienoksi raasteeksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannussa ja lisää punajuuriraaste, valkosipuli ja sitruunamehu pannulle. Hauduta jonkin aikaa, kunnes punajuuri on hieman pehmennyt.
Yhdistä jauhot ja suola kulhossa. Sekoita joukkoon puolet maidosta. Lisää loppu maito, munat ja hieman jäähtynyt punajuuriseos. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kypsä pohja leivinpaperille ja anna jäähtyä.
Vatkaa tuorejuustoon kermaviili. Mausta ja lisää hienonnettu palvikinkku ja kuutioitu maustekurkku sekä pilkottu paprika. Levitä täyte pannukakkulevylle ja ripota päälle hienonnettu persilja. Kääri levy rullaksi siten, että sauma tulee rullan alle. Säilytä voipaperiin käärittynä jääkaapissa. Viipaloi rulla ja tarjoa esimeriksi alkuruokana salaatin kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

