Tällä reseptillä syntyy kesäinen pinaatti-perunasalaatti
Varhaisperunat maistuvat makealle, joten etukäteen on vaikea arvioida, kuinka monta pientä perunaa ruokailijat syövät. Perunoita kannattaakin keittää aterialle reilusti. Ylijääneille kypsille perunoille löytyy käyttöä. Ne pilkotaan salaattiin tai viipaloidaan voileivän päälle.Juuri keitetyt, tillillä maustetut kesäperunat eivät kaipaa lämpimiä kastikkeita. Kyytipojaksi riittää voinokare, sillipala tai savukala.
Aterialta jääneet potut jäähdytetään tai pilkotaan saman tien reilun kokoisiksi lohkoiksi salaattiin. Perunalohkot sekoitetaan öljypohjaiseen marinadiin maustumaan tai mehevöitetään raikkaalla kermaviilikastikkeella
Mausteeksi silputaan runsaasti tuoreyrttejä: ruohosipulia, oreganoa, timjamia, persiljaa, basilikaa. Silli, oliivit ja salaattijuusto tuovat salaattiin sopivaa suolaisuutta, sillä kuumalla ilmalla tekee mieli hiukan tavallista suolaisempaa ruokaa.
Lisää salaattiin vielä kalasäilykkeitä, kypsää broileria tai lihaleikkeleitä. Perunasalaatin voi tarjota myös lämpimänä pyttipannun tapaan.
Kesälounaalla kylmä perunasalaatti on täyttävä ateria yhdessä voileivän kanssa. Jälkiruokana maistuvat tuoreet mansikat jäätelön kera.
Lämmin pinaatti-perunasalaatti
4 annosta
8–9 (400 g) keitettyä varhaisperunaa
2 kesäsipulia varsineen
2 valkosipulin kynttä
25 g voita
100 g tuoretta pinaattia
2 rkl sitruunamehua
1/2 tl suolaa
1/4 tl mustapippurirouhetta
1 1/2 dl maustettua ruokakermaa (maku sitruuna & pippuri)
Lisäksi
lihapullia tai valmiiksi marinoituja tofukuutioita
Lohko perunat. Viipaloi kuorittu sipuli varsineen. Hienonna valkosipuli. Kuumenna voi pannulla ja ruskista perunalohkot ja sipulit. Kiehauta pinaatti nopeasti suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja lisää perunoiden päälle. Lisää pannulle ruokakerma. Anna seoksen kiehahtaa.
Tarjoa lämpimien lihapullien tai paistetun tofun kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

