Suomen ostetuimmat ranskalaiset ovat kotimaisia – yksi asia erottaa ne oleellisesti muista
Mummon ranskanperunat nousivat Suomen ostetuimmiksi.Pohjolan Perunan Mummon ranskanperunat ovat myydyimpiä ranskanperunoita Suomessa sekä volyymissa että ostaneiden talouksien lukumäärässä. Tuoreen NielsenIQ:n tutkimuksen mukaan lähes kolmannes Suomen talouksista on ostanut kuluvan vuoden aikana Mummon ranskalaisia.
Mummon-brändi on ollut kovassa nosteessa. Säännöllisesti brändiä ostavien määrä on kasvanut lähes 100 000 kuluttajalla vuoteen 2020 verrattuna, Pohjolan Peruna tiedottaa.
Mummon ranskanperunat eroavat valmistustavaltaan useista muista markkinoilla olevista ranskalaisista. Ranskanperunoita ei uppopaisteta perinteiseen tapaan öljyssä, vaan ne kastetaan kevyesti öljyyn kypsennyksen ja kuivauksen jälkeen. Näin perunoiden rasvaprosentti pysyy alle viiden.
Mummon ranskanperunat valmistetaan sopimusviljelijöiden kasvattamista kotimaisista perunoista.
”Suomalainen peruna kasvaa maailman puhtaimmassa maaperässä, ja talvi on paras torjunta-aineemme. Ilman pohjolan pitkää ja kylmää talvea perunanviljelyssä jouduttaisiin käyttämään merkittävästi enemmän torjunta-aineita. Pohjois-Suomen kasvukauden pitkät valoisat päivät antavat puolestaan perunalle erityisen ominaismaun, Pohjolan Perunan myyntijohtaja Jari Järvinen sanoo.
Pohjolan Peruna panostaa myös vastuullisuuteen. Mummon-tuotteiden valmistukseen käytetään oman bioenergialaitoksen tuottamaa energiaa ja höyryä.
”Parhaillaan tehtaan viereen on rakentumassa biokaasulaitos, joka tulee tuottamaan biokaasua perunatehtaan kasvispohjaisista sivujakeista ja luomukelpoista hygienisoitua maanparannusainetta kierrätettäväksi lähialueen pelloille”, toimitusjohtaja Jarkko Ojala kertoo.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






