Kääretorttu
Sitruunarahkalla ja omenasoseella täytetty kääretorttu on raikas herkku, ja erikoisuutena on tämän tortun voima: taikinan jauhoista puolet on lupiinijauhoja.
Kääretorttu on perinteinen kahvipöydän leivonnainen, mutta tässä se kätkee yllätyksen: puolet jauhoista on lupiinia. Kuva: Sanne KatainenKääretorttu
Ainekset
- 4 kananmunaa
- 1,5 dl sokeria
- 1 dl lupiinijauhoa
- 1 dl perunajauhoa
- 1 tl leivinjauhetta
Täyte
2 prk sitruunarahkaa3–4 dl omenasosetta
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää varovasti sekoittaen keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä leivinpaperilla päällystetylle uunipellille ja paista 225 asteessa noin kuusi minuuttia.
Kumoa torttulevy sokeroidulle toiselle leivinpaperille ja anna jäähtyä hetki.
Levitä sitruunarahka ja omenasose hieman jäähtyneen torttulevyn päälle, ja kääri torttu rullalle leivinpaperia apuna käyttäen, jätä sauma alle.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
