Ranskalainen kasviskeitto saa hienoa makua fenkolista ja timjamista
Ranskalainen kasviskeitto sopii vegaanin ruokavalioon. Keittoannokseen lisätään lusikallinen aiolia. Se on valkosipulilla ja sitruunamehulla maistettua majoneesia. Tänä päivänä kaupoissa voi ostaa vegaanista majoneesia, joten lisää mausteet valmiiseen vegemajoneesiin.- Ranskalainen kasviskeitto
- 4 annosta
- Ainekset
- 2 porkkanaa
- 4 perunaa
- 1 (200 g) fenkoli tai varhaiskaalia
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 kevätsipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 6 dl vettä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1/2 sitruunan mehu
- 1 prk (500 g) paseerattua tomaattia
- 1/2 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- 1/2 tl mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 1/4 ruukkua timjamia
- Aioli
- 1 dl vegaanista majoneesia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1/2 sitruunan mehu
Valmistusohje
Kuori ja viipaloi porkkanat. Paloittele kuoritut perunat. Leikkaa fenkoli, sellerinvarret ja kevätsipulit viipaleiksi.
Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki. Lisää vesi, kasvisliemikuutio, sokeri, suola, sitruunamehu, paseerattu tomaatti, pippuri ja laakerinlehdet.
Anna kiehua hiljalleen noin puoli tuntia. Lisää keittoon hienonnettu timjami.
Mausta majoneesi puristetuilla valkosipulinkynsillä ja sitruunamehulla. Tarjoa keiton kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

