Meijerit hyvät! Myykää minulle talkkuna-annospussi viilipurkin kylkiäisenä, sillä kilo on aivan liikaa
Talkkuna pitäisi tuotteistaa nykyistä paremmin, jotta pussi ei vanhene kaappiin.Talkkuna on mainio ja konstailematon perinneherkku, joka sopii hyvin viilin seuralaiseksi.
Ainesosana on alueesta riippuen jokin vilja paahdettuna jauhona. Hämeessä myös herne kuuluu talkkunajauhoon.
Talkkunan ongelma on suuri pakkauskoko. Kun viiliä tulee syötyä satunnaisesti kesäisin, kulutus jää väistämättä vähäiseksi.
Seurauksena on, että vanhenevat talkkunapussit kasautuvat kaappiin. Suhteellisen hyvästä säilyvyydestä huolimatta kilon pakkauksessa on kaltaiselleni sattumakuluttajalle tolkuton määrä talkkunaa.
Harvemmin pippuriakaan tulee ostettua kiloa kerrallaan tai soijakastiketta litran tonkassa.
Miksei talkkunaa myydä pieninä annospusseina viilipurkin kylkiäisenä? Vastaavalla tavallahan on jo yhdistetty jugurtti hyppyselliseen mysliä. Myös valmiita dippiaineksia voi ostaa sopivan kerta-annoksen kermaviilin kaveriksi. Meijerit hyvät, tehkää sama talkkunalle.
En tahdo syödä viiliä joka päivä vain siksi, että saisin talkkunan kulumaan. Yksi ratkaisu pulmaan olisi keksiä talkkunalle uusia käyttökohteita. Sämpylöitä kokeiltiin. Talkkuna huononsi niiden makua verrattuna talkkunattomiin, ei jatkoon.
Talkkunapussin vanhenemista odotellessa uusia ideoita otetaan vastaan!
Kirjoittaja on MT:n toimittaja.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



