Herukkainen siideriglögi
Itse tehty glögi sopii niin tummaan joulukuiseen iltaan lämmikkeeksi kuin jouluiseen juhlaan tervetulojuomaksi. Tässä se maustetaan rosmariinilla.
Ei joulujuhlaa ilman glögiä. Lisää tänä vuonna mustaherukkaiseen juomaan leivontamausteiden lisäksi rosmariininoksa ja kuivaa omenasiideriä. Kuva: Sanne KatainenHerukkainen siideriglögi
noin 8 annosta
Ainekset
- 5 dl juomavahvuista mustaherukkamehua
- noin ½ dl sokeria
- 3 tähtianista
- 2 kanelitankoa
- 1 oksa rosmariinia
- 8 dl kuivaa omenasiideriä
Lisäksi
- ½ dl mustaherukoita
- rosmariininoksia tai puisia cocktailtikkuja
Valmistusohje
Mittaa mehu, sokeri ja mausteet kattilaan. Keitä 10 minuuttia.
Ota tähtianikset, kanelitangot ja rosmariinioksa keittiöpihdeillä pois. Sekoita juoman joukkoon siideri. Lämmitä, älä keitä.
Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria.
Jos terästät juomaa, lorauta viinatilkat kuumuutta kestävien lasien tai mukien pohjalle. Kaada päälle herukkaista glögiä. Lisää koristeeksi kokonaisia mustaherukoita ja rosmariinia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
