Tällä kertaa Erika kokkaa kuppikakkuja – katso video!
Kolmannessa vinkkivideossa Junior Masterchef Erika Björkskog tarjoilee uudistettua klassikkoa.Tällä kertaa keittiössä valmistuvat ihanat vierasvarat. Mokkapaloista on muodostunut jo klassikko, ja cupcake-muodossa niitä pääsee myös koristelemaan luovasti.
Katso myös muut Erika Björkskogin reseptit: nopeasti valmistuva pasta-ateria ja key-lime-parfait. Haastattelussaan Erika kertoo, miten innostui ruuanlaitosta ja mikä on hänen lempiyrttinsä.
Mokkapala-cupcake
(n. 12 kpl normaalikokoisia tai 35 kpl pieniä)
Taikina
100 g voita
2 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
1 dl maitoa tai kermaa
Kuorrute
50 g voita
1,5 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
3–5 dl tomusokeria
3 rkl kahvia
nonparellejä tai valkosuklaata
Lisäksi tarvitset:
pursotinpussin
muffinssivuokia
1. Sulata voi mikrossa varovasti ja anna sen jäähtyä.
2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
3. Sekoita huolellisesti erillisessä kulhossa jauhot, kaakaojauhe, vaniljasokeri ja leivinjauhe. Siivilöi jauhoseos munavaahdon joukkoon. Sekoita varovasti pienellä teholla. Lisää vuorotellen taikinaan maito ja sula voi.
4. Jaa taikina muffinssivuokiin. Paista 175 asteessa noin 20 minuuttia. Nosta jäähtymään.
5. Keitä kahvia.
4. Valmista kuorrute sulattamalla voi. Lisää voihin kaakaojauhe, keitetty kahvi ja vaniljasokeri. Lisää tomusokeria samalla sekoittaen. Laita kuorrute pursotinpussiin ja pursota kuorrutetta jäähtyneiden muffinssien päälle.
5. Koristele halutessasi nomparelleillä tai esimerkiksi valkosuklaalastuilla tai -rouheella.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

