Tässäpä oiva lisuke alkukesän grilliruoan kaveriksi: parsa-perunasalaatti
Kotimainen parsa on parsojen aatelia. Siitä syntyy vaikkapa maukas salaatti uusien perunoiden kera.Kotimaisen parsan paras sesonki on touko-kesäkuulla. Parsaa voi syödä vaikka sellaisenaan. Mutta sen voi myös kiehauttaa lyhyesti ja yhdistää perunasalaatin osaksi.
Tiesitkö muuten, että parsan kanssa mausteeksi sopivat mainiosti minttu ja timjami.
Parsa-perunasalaatti
- noin 1 kg uusia perunoita
- 2 nippua vihreää parsaa
- 1 nippu salottisipulia
- 3 rkl pestoa
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 rkl sitruunamehua
- ripaus suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje: Keitä uudet perunat suolatussa vedessä kypsiksi ja anna niiden jäähtyä.
Poista parsojen varsista puumainen osa. Pilko parsat noin 3 sentin paloiksi. Siirrä 5–10 parsan nuppua syrjään salaatin koristelua varten (parsaa voi syödä sellaisenaan). Keitä parsoja pienessä vesimäärässä 1–2 minuuttia ja anna jäähtyä.
Valmista kastike sekoittamalla pesto, oliiviöljy, sitruunamehu ja ripaus mustapippuria ja suolaa.
Lohko uudet perunat sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Viipaloi kevätsipulit ohuiksi.
Sekoita perunat, parsat ja salottisipuli. Kaada kastike päälle ja sekoita kevyesti.
Koristele salaatti tuoreilla parsannupuilla.
Vinkki: Parsan kanssa mausteeksi sopivat mainiosti minttu ja timjami.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




