Karjankasvattaja käärii lihan ja elämyksen samaan pakettiin: asiakkaat haluavat tulla maatilalle
Hiljattain aloittanut ylämaankarjankasvattaja Marko Viitasaari yllättyi siitä, kuinka tärkeitä tilakäynnit ovat asiakkaille.
Marko Viitasaari kävi keskiviikkona tutustumassa, kun Lehtimäen Taimelan koululla lähiruokapäivässä syötiin tilan naudanlihasta valmistettua jauhelihakastiketta. Kuva: Jyrki Johannes TervoAlajärveläisen Marko Viitasaaren Koskenvarren Highlander -luomutilalla aloitettiin lihan suoramyynti runsas vuosi sitten. Myyntipäiviä järjestetään tilalla noin kerran kuukaudessa.
Isäntä myöntää, että aluksi vähän jännitti, millaisen vastaanoton tilapäivät saavat. Loppujen lopuksi ihmisten kiinnostus maatilaa kohtaan on ollut kuitenkin yllättävän suurta. Aika harva nykykuluttaja pääsee koskaan käymään oikealla tuotantomaatilalla.
"Ihmisillä on kova kiinnostus päästä tilalle käymään."
Viitasaari myy lihan ja elämyksen samassa paketissa.
"Ruualla pitää olla tarina ja tausta."
Tilapäiviä markkinoidaan Facebookissa ja ilmoituksilla paikallislehdessä.
Ensimmäiset ylämaankarjan lehmät tulivat Viitasaaren tilalle vuonna 2010.
"Melkein 20 vuotta viljeltiin perunaa, mutta sen kannattavuus ei ollut sitä, mitä hain. Olin ollut pitkään Pro Agrialla maitotilaneuvojana, ja päätin sitten ryhtyä ylämaankarjan kasvattajaksi."
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
