Mansikkainen manteliunelma
Mansikkainen manteliunelmakakku on helppo koota hetkeä ennen tarjoilua, kun ainekset ovat valmiina.
Mansikkaherkussa yhdistyvät kakku ja jälkiruoka. Se on helppo koota hetkeä ennen tarjoilua, kun ainekset ovat valmiina. Kuva: Sanne KatainenMansikkainen manteliunelma
10 annosta
Ainekset
Manteli-kauralevy
- 100 g voita
- 2 dl fariinisokeria
- 2 ½ dl mantelilastuja
- 1 dl kaurahiutaleita
Vaahto
- 3 dl hilloa (esimerkiksi mansikka-raparperi)
- 1 prk (250 g) maitorahkaa
- 3 dl vispikermaa
Lisäksi
- noin ½ l mansikoita
Valmistusohje
Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri, mantelilastut ja kaurahiutaleet.
Levitä seos ruokalusikan selällä ohueksi levyksi (25 x 25 cm) leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 175 asteessa kullanruskeaksi, noin 12 minuuttia. Murra jäähtynyt levy paloiksi. Jos teet lastut hyvissä ajoin, säilytä paloja kuivassa, tiiviissä purkissa.
Sekoita hillo ja rahka keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Kääntele vaahto rahkaseokseen.
Poista mansikoista kannat ja puolita marjat. Rakenna jälkiruoka tarjoilumaljaan kerrostelemalla aineksia vuorotellen. Tarjoa mansikkaherkku saman tien, sillä lastut pehmenevät nopeasti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
