Jyväs-Hamppu voitti vuoden Vuoden lähiruokateko -palkinnon
Jyväs-Hamppu toimii Keski-Suomessa.Vuoden lähiruokateko -palkinto myönnettiin tänä vuonna Jyväs-Hampulle, joka tuottaa ja jalostaa öljyhampun siemenistä tuotteita.
Jyväs-Hampun tuotevalikoimaan kuuluvat hamppuproteiinin, -öljyjen ja -siementen lisäksi muun muassa hamppulastut ja hamppukarpalolakritsi. Yritys myös testaa jatkuvasti uusia tuoteideoita.
Palkinnonsaajan valitsi Lähiruoka & luomu -messujen kehitysryhmä, jonka puheenjohtajana toimi erityisasiantuntija Kirsi Viljanen maa- ja metsätalousministeriöstä.
Raadin mukaan Jyväs-Hamppu on verkostoitunut muiden lähiruokayritysten sekä yliopistojen, neuvontaorganisaatioiden ja tutkimuslaitosten kanssa. Yritys toimii aktiivisesti näissä verkostoissa innovoimassa elintarvikkeiden lisäksi uusia ratkaisuja muun muassa pakkaus- ja rakentamissektoreille.
”Jyväs-Hamppu kehittää öljyhampusta ennakkoluulottomasti uusia innovatiivisia ja herkullisia tuotteita, joita on aiemmin palkittu muun muassa Artesaaniruuan SM-kilpailuissa. Yrityksen asiakaskunta on laajaa ja kattaa niin julkisia kuin yksityisiä ammattikeittiöitä, panimoita ja leipomoita. Tuotteita on myynnissä myös verkkokaupan ja lähiruokapuotien kautta, minkä lisäksi yritys on suuntaamassa yhä enemmän vientimarkkinoille”, Viljanen kertoo tiedotteessa.
Jyväs-Hamppua kiiteltiin tuotannon vastuullisuudesta, joka perustuu bio- ja aurinkoenergian käyttöön.
Jyväs-Hampun yrittäjä Mikko Ilmoniemi oli otettu palkinnosta.
”On hienoa, että lähiruoan ja alkutuotannon arvostus on nousussa. Maakunnissa on yhä valtava määrä hienoja pientuottajia ja heillä huipputuotteita, joiden soisi saavan vieläkin enemmän julkisuutta ja tilaa markkinoilla. Tässä työssä palkitsemiset ja huomionosoitukset ovat upea tapa rohkaista arjen haasteissa kamppailevia toimijoita”, Ilmoniemi sanoo.
Lähiruoka & luomu -palkinto jaettiin myös yleisöäänestyksellä. Yleisöäänestyksen voittajaksi valikoitui Iisalmen Runnilla toimiva Pesolan Pihviliha.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat




