Kasvishöystöä leivällä
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle.
Reilu viipale paahdettua maalaisleipää on rapea alusta pannulla haudutetulle kasvishöystölle. Kuva: Jaana KankaanpääKasvishöystöä leivällä
2–3 annosta
Ainekset
- 1 (noin 250 g) kesäkurpitsa
- 1 valkosipulin kynsi
- 1 tomaatti
- 1/2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl tuoretta basilikaa tai oreganoa
- 2 rkl sitruunamehua
- 1/2 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippurirouhetta
- 3 isoa viipaletta maalaishiivaleipää
- 3–6 mustaa kivetöntä oliivia
Valmistusohje
Kuutioi kesäkurpitsa, valkosipulin kynsi sekä tomaatti. Kuumenna öljy pannulla kuullota kasviksia noin viisi minuuttia.
Mausta seos suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla.
Paahda isot leipäviipaleet. Jaa seos leiville ja laita päälle oliivit pilkottuna.
Tarjoa tuoreen salaatin kanssa esimerkiksi iltapalana.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
