Pienet alkukesän kotimaiset kesäkurpitsat maistuvat parhailta – yrteillä maustettu raejuusto kruunaa kevyen kesäherkun
Nuorten tuoreiden kesäkurpitsojen sisus on mehevä ja kokonaan syötävä.Kesäkurpitsaa on ulkomaantuontina meillä tarjolla ympäri vuoden. Ylivoimaisesti parhaan makuisia ovat kuitenkin pienet, kotimaiset kesäkurpitsat, joita voi löytää juhannuksesta lähtien hyvin varustetuista kaupoista sekä toreilta.
Nuoria ja pieniä kesäkurpitsoita ei tarvitse kuoria, ja niiden sisus on mehevä sekä kokonaan syötävää, toisin kuin isoiksi kasvaneilla yksilöillä, joista ainakin siemenet kannattaa poistaa. Yrteillä maustettu raejuusto on kevyt ja maukas kumppani grillatuille tai paistetuille, nuorille kesäkurpitsoille.
Kesäkurpitsaa ja yrttistä raejuustoa
4 annosta
- Ainekset
- 2–3 kesäkurpitsaa
- 2 rkl bbq-grillauskastiketta
- 1 tlk (200 g) raejuustoa
- 2 tl vaaleaa balsamicokastiketta
- ½ dl ruohosipulia tai kesäsipulinvarsia hienonnettuna
- ½ dl basilikaa hienonnettuna
- ¼ dl oreganoa hienonnettuna
- (ruohosipulinkukkia)
- (suolaa)
Valmistusohje
Pese kesäkurpitsat ja leikkaa pitkittäin kahteen osaan.
Valuta raejuustosta ylimääräinen neste pois. Sekoita raejuuston joukkoon balsamicokastike, ruohosipuli ja hienonnetut yrtit.
Grillaa kesäkurpitsanpuolikkaita muutama minuutti kuumassa grillissä käännellen. Voitele leikkauspinnat grillauskastikkeella ja jatka grillausta, kunnes kesäkurpitsat ovat kypsitä ja saaneet sopivasti väriä. Nosta kurpitsat tarjoiluastialle ja lusikoi päälle raejuustoseos. Koristele halutessasi ruohosipulinkukilla tai muilla syötävillä kukilla, esimerkiksi orvokeilla. Tarjoa heti.
Vinkki! Voit myös paistaa kesäkurpitsanpuolikkaat pannulla tai kypsentää 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

