Amerikkalaiset riistapannukakut
Amerikkalaiset, kohotusaineella nostatetut pannukakut on totuttu syömään makeina herkkuina, mutta tarjoa ne vaihteeksi riistalihalla, maissilla ja juustolla tuunattuina.Amerikkalaiset riistapannukakut
noin 20 kpl4–6 annosta
Ainekset
- 3 kananmunaa
- 2 dl maitoa
- 1 tlk (200 g) kermaviiliä
- ½ dl rypsiöljyä
- 5 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeria
- 1 ½ tl leivinjauhetta
- ¾ tl suolaa
- 1 tlk (150 g) maissinjyviä
- 1 dl cheddarjuustoraastetta
- 2 dl kypsää riistalihaa paloiteltuna, esimerkiksi paistia, palvilihaa, linnunrintaa
- 2 rkl voita
Valmistusohje
Sekoita kulhossa munat, maito, kermaviili ja öljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Lisää valutetut maissit, juustoraaste sekä puolet lihasta.
Kuumenna räiskälepannulla voita. Annostele taikinaa pannulle maltillisesti, sillä pannukakut kohoavat paistuessaan. Paista keskilämmöllä noin 2–3 minuuttia per puoli.
Ennen kuin käännät pannukakun, laita sen päälle lisää lihaa. Käännä ja anna myös toisen puolen kypsyä 2–3 minuuttia. Tarkista ensimmäisistä, että ne ovat myös sisältä kypsiä.
Viimeistele suolalla ja mustapippurilla maustetulla ranskankermalla sekä ruohosipulilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

