Parsa-tomaattihöystö
Lämmin parsalisuke saa italialaisen säväyksen tomaatista, mozzarellasti ja basilikasta.Parsa-tomaattihöystö
- 4 annosta
- Ainekset
- 1 nippu (450 g) vihreää parsaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rs (250 g) miniluumutomaatteja
- ¾ dl kivettömiä mustia oliiveja
- noin 1½ dl kasvislientä
- 1 (125 g) mozzarellajuustopallo suolavedessä
- ripaus sormisuolaa
- mustapippuria myllystä
- muutama basilikanlehti
Valmistusohje
Huuhtele parsat. Napsauta tai leikkaa parsatangoista kuivat tyvet pois. Paista parsoja hetki oliiviöljyssä parila- tai paistinpannussa kovalla lämmöllä, kunnes ne ovat saaneet vähän väriä.
Huuhtele tomaatit. Valuta oliivit liemestään, ja rouhi ne halutessasi pienemmiksi. Lisää oliivit ja minitomaatit pannulle kasvisliemen kanssa. Keitä seosta kokoon sakeaksi kastikkeeksi, kunnes parsat ovat napakan kypsiä ja tomaatit ovat pehmenneet. Kumoa höystö laakealle tarjoiluvadille.
Valuta mozzarella vedestä ja revi juusto kasvisten päälle. Ripottele päälle sormisuolaa ja rouhaise pari kierrosta mustapippuria myllystä. Koristele basilikanlehdillä.
Tarjoa parsa-tomaattilisäkettä liharuokien kanssa tai sellaisenaan lämpimänä salaattina.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat



