Sieniboston
Höystä mehevä bostonleipä ruokaisaksi ja kieputtele sen kierteisiin sieni-sipuliseosta. Kuva: Carolina HusuSieniboston
14 palaa
Ainekset
- 2½ dl maitoa tai vettä
- ½ pkt (25 g) tuorehiivaa
- 1 tl sokeria
- ½–¾ tl suolaa
- 5–6 dl sämpylä- tai siemenjauhoseosta
- ½ dl rypsiöljyä tai voita sulatettuna
Täyte
- noin ½ l tuoreita kantarelleja tai muita syötäviä metsäsieniä (tai 2½ dl esikäsiteltyjä sieniä)
- 1 sipuli
- 2 tl öljyä
- ripaus suolaa ja mustapippuria
- 100 g cheddarjuustoraastetta
Voiteluun
- tilkka maitoa
Valmistusohje
Kuumenna neste kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Lisää sokeri ja suola. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut.
Alusta taikinaan jauhot ja lopuksi rasva.
Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinalla peitettynä, noin puoli tuntia.
Esikäsittele tuoreet kantarellit eli siisti ja silppua ne. Käytä sienet kuumalla pannulla, kunnes enin kosteus on haihtunut.
Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista sienet ja sipulit paistinpannussa öljytilkassa. Mausta seos suolalla ja pippurilla.
Kumoa kohonnut taikina työpöydälle. Kauli taikina jauhoja käyttäen levyksi (40 x 25 cm). Levitä taikinan päälle sieni-sipuliseos ja juustoraaste.
Rullaa taikina kääretortun tapaan pitkältä sivulta. Leikkaa rullasta noin 5 sentin paloja ja nostele ne pystyasennossa leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (Ø 22 cm). Kohota peitettynä puoli tuntia.
Voitele bostonin pinta maidolla. Kypsennä leipää 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
