Tiesitkö, että punajuuri sopii mokkapaloihin? Ota ihanan värikäs resepti talteen
Punajuurta voi hyödyntää monella tapaa ruoanlaittoon.Punajuuri on tämän viikon Satokausikalenterin kasvis. Punajuuri on herkullinen juures, jota voi käyttää monella tapaa ruoan joukossa tai sellaisenaan maustettuna eri tapaan valmistettuna.
Punajuuri sopii maultaan pariksi muille juureksille, kuten palsternakalle, sellerille tai piparjuurelle. Punajuurta voi maustaa esimerkiksi oreganolla, salvialla, rosmariinilla tai timjamilla. Perinteisten lindströminpihvien ja borssikeiton lisäksi punajuuri sopii uunissa paistettuna erilaisiin salaatteihin esimerkiksi vuohenjuuston tai fetan kaveriksi.
Maukas punajuuri sopii myös jälkiruokiin. Satokausikalenteri jakoi reseptin punajuurimokkapaloille, joissa punajuuri ja suklaa täydentävät toisiaan. Katso resepti alta.
Punajuurimokkapalat
Noin 20 palaa
- Ainekset
- 400 g punajuuria
- 1 dl mietoa öljyä
- 250 g tummaa suklaata
- 3 kananmunaa
- 2 dl sokeria
- 2 tl vaniljauutetta
- 2 ¼ dl vehnäjauhoja
- 2 dl kaakaojauhetta
- 1 tl leivinjauhetta
- Kuorrute
- 1 pss marjanmakuista kuorruteaineseosta
- 50 g voita huoneenlämpöisenä
- 100 g tuorejuustoa
- Koristeeksi
- pieniä suklaa- tai toffeemunia
- tuoretta sitruunamelissaa
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja höyrytä tai keitä ne kypsiksi. Anna jäähtyä. Leikkaa punajuuret pienemmiksi paloiksi ja soseuta yhdessä öljyn kanssa tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vaahdota munat, sokeri ja vaniljauute kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, kaakaojauhe ja leivinjauhe keskenään.
Yhdistä ensin punajuurisose ja suklaa. Kääntele joukkoon muna-sokerivaahto ja siivilöi joukkoon jauhoseos, kääntele sekaisin. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 24 x 34 cm) ja tasoita pinta.
Paista mokkapaloja 180 asteessa noin 25 minuuttia, tai kunnes kypsää. Voit testata kypsyyden työntämällä kakkuun hammastikun, jos siihen ei tartu taikinaa, on leivonnainen kypsää. Anna jäähtyä.
Vatkaa kuorrutetta, huoneenlämpöistä pehmeää voita ja tuorejuustoa käsivatkaimella neljän minuutin ajan. Kippaa mokkapalat tarjoiluvadille ja levitä päälle kuorrutus. Koristele sitruunamelissan lehdillä. Leikkaa paloiksi ja tarjoile.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





