
Söin täällä: Kahden kattauksen brunssi vei tajun Itämerellä
Matkustaja yllättyi, kun aamiainen vaihtui lennosta lounaaseen. Välissä voi käydä hytissä huilaamassa.Autolla teitä pitkin Saksasta Suomeen vai sittenkin laivalla? Maata pitkin matkaillessa saa maistella paikallismakuja, mutta rennossa merimatkassakin on puolensa. Yksi on ruoka: sitä ei tarvitse etsiä.
Muistoni aiemmalta Saksan-rahtilaivalta olivat kaukaa: rekkakuskeja, ruokala, pieni myymälä. Finnlinesin rahtilaiva Finnlady yllättikin iloisesti: siistiä ja tyylikästä kuin risteilijällä.
Syödäkseen voi 30 tunnin laivamatkalle Travemündestä Helsinkiin ostaa kolmen aterian ja reilun 80 euron paketin tai kaikki erikseen.
Etenkin kolmen tunnin brunssi oli huikea: ensin laaja buffetaamiainen kylmine ja lämpimine ruokineen, ja kun kupu alkoi olla täynnä, keittiöhenkilökunta alkoikin ällistyksekseni kantaa aamiaismunakkaiden tilalle lämpimiä ruokia janssoninkiusauksesta riistakäristykseen ja possunfileeseen. Alkoi lounas. Niiden välissä sai käydä pienellä ruokalevolla hytissä, eikä niiden jälkeen muuta voinutkaan kuin ottaa torkut.
Riisipuuro kanelin kera, sillit, sopat ja salaatit maistuivat, eikä vähiten loputon jälkiruokapöytä. Ähkyhetken kruunasivat rauhallinen tunnelma ja muuttumaton Itämerimaisema.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








