Kesän grilliherkku on mehevä hirvipurilainen ‒ Pirteä puolukkamajoneesi kruunaa kokonaisuuden
Hirvipurilaiset saavat mehevyyttä ja makua pikantista puolukkamajoneesista ja grillissä makeutuneesta sipulista.
Kesäkuumalla on mukavaa siirtää ruuanlaitto ulos. Vähärasvaisesta hirvenjauhelihasta syntyy maittava burgeri. Kuva: Ville Yli-HemminkiHirvipurilaiset
(6 annosta)
Ainekset
- 600–800 g pakastettua hirvenjauhelihaa
- suolaa ja pippuria myllystä
- 2 sipulia
- 0,5 dl ruokaöljyä
- 1 tl valkoviinietikkaa
- 2 tl sokeria
- 6 viipaletta savucheddarjuustoa
- 6 briossisämpylää
- 2 dl puolukkamajoneesia
- 6 salaatinlehteä
Grillaukseen:
- 1 metri alumiinifoliota
Valmistusohje
Muotoile sulaneesta hirvenjauhelihasta kuusi noin sentin paksuista pihviä leikkuulaudan päälle. Rouhi pihvien päälle molemmin puolin suolaa ja pippuria.
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää sipulin joukkoon kaksi ruokalusikallista öljyä, tilkka viinietikkaa, sokeria sekä ripaus suolaa myllystä. Kaada seos foliopaperille ja tee siitä kaksinkertainen folionyytti.
Grillaa sipulinyyttiä kaasugrillissä viisi minuuttia alatasolla ja siirrä sen jälkeen ylätasolle 10 minuutiksi.
Sipaise jauhelihapihvien päälle öljyä ja grillaa niitä muutama minuutti per puoli kuumassa grillissä. Asettele pihvien päälle juustoviipaleet ja nostele pihvit folion päälle. Kääri pihvit hetkeksi folioon tekeytymään.
Lämmitä hampurilaissämpylät grillissä.
Kokoa hampurilaiset: Levitä puolukkamajoneesia molemmille sämpylänpuolikkaille. Aseta alaleivälle savujuustolla päällystetty pihvi ja levitä sen päälle sipuliseosta. Nosta päälle salaatinlehti ja sämpylän kansi. Tarjoa burgerit saman tien.
Puolukkamajoneesi
- 2 rkl puolukoita
- 1,5 dl täysmajoneesia
Valmistusohje
Painele tuoreet tai pakastetut puolukat survokseksi ja sekoita majoneesin kanssa. Tarjoa hirvipurilaisten lisukkeena.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
