Koululaiset kokkaavat kesällä lempiruokiaan
Kesälomalla koululaiset voivat valmistaa omia lempiruokiaan. Suosikkilistan kärkipäästä löytyy tomaattinen jauhelihakastike, jonka voi vaihteeksi tarjota sormiruokana maissilastujen kera.
Koskenlaskijan sormiruoka-annos syntyy maissilastuista, jauhelihakastikkeesta sekä valmiista cheddarin makuisesta juustokastikkeesta. Kuva: Jaana KankaanpääMaissilastut eli tacot ovat kuivattuja, maissijauhosta leivottuja ohuita leipäsiä. Tacot yhdistetään meksikolaiseen keittiöön. Ne tuovat sormiruokana vaihtelua kesäiseen keittiöön.
Koskenlaskijan sormiruoka
4–5 annosta
1 pussi (200 g) maissilastuja
1 prk (250 g) cheddar-sulatejuustokastiketta
Jauheliha-tomaattiseos
300 g paistijauhelihaa
1 pussi (200 g) pakastesipulikuutioita
1/2 tl suolaa
1 prk (230 g) salsa tomaattikastiketta
Paahda jauheliha ja sipulit kevyesti teflonpannulla. Lisää tomaattisalsa ja suola joukkoon ja sekoita. Keitä muutama minuutti. Anna jäähtyä hiukan. Laita kourallinen maissilastuja syvälle lautaselle. Nostele jauhelihaseosta maissilastujen päälle juuri ennen tarjoilua. Valuta päälle sulatejuustokastiketta.
Syömiseen ei tarvita aterimia vaan ruoka napostellaan sormin. Kauhaise jauhelihakastiketta ja pehmeää juustoa lastun päälle ja nauti.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
