45 000 suomalaista syö maksalaatikkoa päivittäin – mutta kuuluvatko rusinat joukkoon?
Maksalaatikkopäivää vietetään tiistaina seitsemättä kertaa.Maksalaatikko on yksi rakastetuimmista perinneruoista. Saarioinen on valmistanut maksalaatikkoa jo vuodesta 1957 ja juhlistaa nyt herkkua Maksalaatikkopäivän muodossa, jota vietetään tänä vuonna seitsemättä kertaa.
Saarioisten teettämän tutkimuksen mukaan yli 45 000 suomalaista syö maksalaatikkoa päivittäin. Suurin osa syö maksalaatikkoa kuitenkin muutaman kerran vuodessa. Maksalaatikkoa syödään tasaisesti kaikissa ikäryhmissä. Vähintään kerran kuukaudessa maksalaatikkoa ostavia löytyy eniten Itä-Suomesta.
”Maksalaatikkoa myydään yli yhdeksän miljoonaa rasiaa vuosittain. Saarioisten Maksalaatikko on suomalaisten lempiruokaa ja tänä vuonna maksalaatikkopäivän kunniaksi pyydämme kaikkia sen faneja, syöjiä ja nautiskelijoita julistamaan maksalaatikkouskollisuuttaan”, Saarioisten kuluttajakokemuksen johtaja Tia Yrjölä sanoo tiedotteessa.
Mutta miten maksalaatikko kuuluu syödä?
Kolmasosa vastaajista kertoi syövänsä maksalaatikkoa sellaisenaan. Ylivoimaisesti suosituin lisuke on puolukkahillo, joka maistuu noin 60 prosentille suomalaisista. Puolukkahillon käyttäminen korostuu erityisesti iäkkäämpien kuluttajien kohderyhmässä.
18–34-vuotiaiden keskuudessa puolukkahillon lisäksi käytetään ketsuppia ja raejuustoa.
Maksalaatikon rusinat jakavat mielipiteitä suomalaisten keskuudessa. Nuorista (18–34-v.) noin 56 prosenttia syö maksalaatikkonsa ilman rusinoita. Kun tarkastellaan koko väestöä, rusinallinen versio vie kuitenkin voiton: 45 prosenttia syö maksalaatikkonsa rusinoilla.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat






