Raikas hedelmäsalaatti on kevyempi jälkiruoka
Mikäli kaipaat suhteellisen kevyttä ja raikasta jälkiruokaa, niin erilaisista hedelmistä koottu salaatti on mainio vaihtoehto.Limemehulla maustettu sokeriliemi on raikas hedelmäsalaatin kastike. Halutessasi voit vielä tarjota lisäksi vaniljakastiketta tai vaahdotettua kinuskikermaa.
Hedelmäsalaatti
6 annosta
- Ainekset
- ½ (300 g) hunaja- tai vesimelonia
- 1 persimoni
- 400 g viinirypäleitä
- 2 (300 g) kotimaista omenaa
- 4 tuoretta luumua
- 1 dl vettä
- 1 dl sokeria
- 3 rkl limen mehua
- Kastike
- 1 prk (500 g) vaniljajälkiruokakastiketta tai
- 1 prk (2 ½ dl) kinuskikermaa
Valmistusohje
Kuumenna vesi ja sulata sokeri veteen. Mausta sokeriliemi limen mehulla. Koverra melonista palloja tai leikkaa kuutioiksi. Kuutioi persimon ja kotimaiset omenat. Lohko luumut. Pese ja halkaise rypäleet. Sekoita hedelmät ja sokeriliemi keskenään. Tarjoa hedelmäsalaatin kanssa vaniljakastiketta tai vaahdotettua kinuskikermaa.
Joko sinulle tulee MT:n ruokauutiskirje? Saat kerran viikossa neljä uutta reseptiä ja viikon ruokauutiset ilmaiseksi sähköpostiisi tilaamalla ruokauutiskirjeen. Seuraa meitä myös Facebookissa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

