Söin täällä: Annostaidetta vai liioittelua? Maut olivat kohdallaan Merimestan ahvenissa ja metsäsienikastikkeessa
Merimestan vetonaulana on viikonloppuisin ennalta-arvattava saaristolaisnoutopöytä.Noin tuhannen asukkaan Reposaaren kaukaisimmassa kärjessä toimii yllättävän iso ja vilkas ravintola, jonne oli parasta syyskuisena lauantaina tehdä pöytävaraus. Ravintola Merimestan vetonaulana on viikonloppuisin saaristolaisnoutopöytä. Sen tarjonta osoittautui kuitenkin perin ennalta-arvattavaksi graavilohineen, silakkarullineen ja kermassa kypsennettyine merilohineen.
Päädyimme ottamaan noutopöydän alkupalaksi hintaan 15 euroa ja pääruuat valitsimme listalta. Se kannatti! Ahvenfileet metsäsienikastikkeella veivät kielen mennessään. Myös esillepano oli yllättävä, kuin abstrakti taideteos.
Makusiirapeilla löträäminen oli ehkä hieman liioiteltuakin ja aluksi pelkona oli, että kastikeviirut sotkisivat makuja, mutta ainakin ulkonäkö aiheutti wau-reaktion. Lautasen reunalla oli jopa valkoviinistä puristettuja helmiä. Paahdettu punajuurikiekko täydensi perunalisuketta mukavasti.
Asiaan kuuluvasti ravintolan suurista ikkunoista näkee merelle. Syödessämme pohdimme, ettei nimi Merimesta tee paikalle oikeutta. Jokin klassisempi ja arvokkaampi nimi sopisi paremmin.
Ruokaa sulatellessa kannattaa käppäillä Reposaaren puutaloalueella sekä sukeltaa metsän puolelle katsomaan sodanaikaisia, kunnostettuja juoksuhautoja ja korsuja. Merimestan vieressä pääsee seisoskelemaan tuulivoimalan juurella ja poimimaan tyrniä suoraan pensaista.
Merimesta, Reposaaren Kalasatama, 28900 Pori
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

