Pasta-broilerisalaatti
Mausta kastikkeet erilaiksi. Tässä pastasalaatissa limetti ja inkivääri antavat aasialaista makua.
Levitä laakealle vadille ensin salaatti, sen päälle pasta-kasvissekoitus ja pinnalle viipaloidut broilerit. Kuva: Sanne KatainenPasta-broilerisalaatti
Annoskoko
10 annosta
Ainekset
noin 800 g maustettuja broilerin rintafileitä
300 g pastaa, esimerkiksi mini penne rigate
2 paprikaa
2 herkkukurkkua
½ tuoretta kurkkua
200 g salaattisekoitusta
korianteria
Marinadi
1 ½ dl rypsiöljyä
2 limetin mehu + yhden kuori raastettuna
2 punaista chiliä silputtuna
2 rkl vaaleaa siirappia tai hunajaa
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl suolaa
Lisäksi
2 dl valmista aiolia
1 prk (1 ½ dl) ranskankermaa
Valmistusohje
Kypsennä broilerit pakkauksen ohjeen mukaan ja nosta jäähtymään folioon kiedottuina. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan, huuhtele kylmällä vedellä ja valuta. Sekoita kastikeainekset kulhon pohjalla. Kumoa pasta mukaan, sekoita ja nosta jääkaappiin maustumaan.
Paloittele huuhdotut paprikat ja kurkut. Sekoita ne pastan joukkoon.
Levitä laakealle vadille ensin salaatti, sen päälle pasta-kasvissekoitus ja pinnalle viipaloidut broilerit. Koristele yrttisilpulla. Tarjoa lisänä aioli-ranskankermaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
