Hevosenlihaa kuluu yhtä paljon kuin lammasta
Hevosenlihaa kului keskimäärin puoli kiloa henkeä kohden. Lammas ja broileri kasvattivat suosiotaan, mutta sikaa syötiin aiempaa vähemmän.Suomalaiset söivät viime vuonna hevosta lähes yhtä paljon kuin lammasta, kertoo Lihatiedotus.
Lampaanlihan kulutus oli 0,6 kiloa ja hevosen 0,5 kiloa. Sianlihaa kulutettiin keskimäärin 36,0 kiloa, naudanlihaa 18,7 ja siipikarjanlihaa 18,7 kiloa.
Lihatilaston mukaan lihaa syötiin viime vuonna noin 74,7 kiloa henkeä kohden, mutta luku sisältää myös luut.
Kun luvusta vähennetään luiden osuus, keskimäärin 21 prosenttia, saadaan syötävän lihan määrä.
Vuonna 2012 Suomessa syödyn lihan kokonaismäärä oli siten noin 59 kiloa henkeä kohden.
Suomalainen kulutti viime vuonna lihaa keskimäärin parisataa grammaa päivässä, kun mukaan lasketaan luut.
Lammas ja broileri kasvattivat suosiotaan, mutta sikaa syötiin aiempaa vähemmän.
Lihan kokonaiskulutus oli vuoden 2011 tasoa, kasvua oli noin puoli prosenttia.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat

