Kreikkalaiset lammaspullat (gluteeniton)
Voit muotoilla taikinan myös murekkeeksi, pihveiksi, kääryleiksi tai kebakoiksi. Taikinaa voi halutessaan rikastaa esim. fetajuustomuruilla tai pilkotuilla oliiveilla.
Kreikkalaisia lihapullia pyörittäessäsi voit upottaa niihin oliiviyllätyksen. Kuva: Jaana KankaanpääKreikkalaiset lammaspullat (gluteeniton)
24 kappaletta, 5 annosta
Ainekset
- 1 dl mantelijauhetta
- 1 ½ dl maustamatonta kreikkalaista jugurttia
- 1 sipuli
- 2—3 valkosipulinkynttä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400 g karitsan tai lampaan jauhelihaa
- 1 tl rosmariinia
- 1 tl oreganoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl mustapippuria
- ¼ tl kanelia
- 1 tl hunajaa
- ½ dl persiljaa silputtuna
- ½ dl tuoretta minttua silputtuna
- 1 kananmuna
Paistamiseen
- noin 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
Sekoita mantelijauhe jugurttiin turpoamaan. Kuori ja hienonna sipulit. Hauduta sipulisilppu raukeaksi oliiviöljyssä.
Sekoita manteliseokseen jauheliha, mausteet, hunaja, yrtit, muna ja jäähtynyt sipulisilppu.
Kuumenna öljy korkeareunaisessa kasarissa. Muotoile taikinasta öljyisin käsin pyöryköitä ja paista niitä öljyssä, kunnes pinta on herkullisen ruskea.
Tarjoa pyörykät tsatsikikastikkeen ja riisipastan kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
