Ruokalistan tarjonnan ratkaisevat päivän saalis ja sato – Olutpanimon pubi vannoo lähiruuan nimeen
Ahvenanmaalaisen Stallhagen-panimon pubiravintolan seinälle on naulattu keittiömanifesti, jonka kymmenen periaatetta vannoo lähiruuan ja ahvenanmaalaisten raaka-aineiden nimiin.Ravintoloitsija Johanna Dahlgrenin mukaan täällä on turha pyytää riisiä lautaselle, sillä sitä ei saarella viljellä. Ruokalistan tarjonnan ratkaisevat päivän saalis ja sato. Ravintola tekee yhteistyötä yli 80 paikallisen ruuantuottajan ja -jalostajan kanssa, ja kesällä raaka-aineita saadaan myös panimon omasta keittiöpuutarhasta.
Päivän menu kirjoitetaan liitutaululle ja julkaistaan aamuisin panimon Facebook-sivulla. Vierailupäivänä lihavaihtoehtona on naudanlihaa pippurikermakastikkeessa. Maitotuotteet tulevat Ålands Mejerietistä ja liha on ahvenanmaalaista, samoin perunat, jotka on paistettu yrttivoissa. Annosta täydentää raikas kauden salaatti.
Ruuan valmistumista saattoi seurata pöydässä istuessa, sillä keittiön erottaa ravintolasta lasiseinä. Annos tuotiin pöytään todella kuumana, mikä oli kiitettävää, kun meitä oli parinkymmenen hengen ryhmä yhtä aikaa ruokailemassa.
Kermaisessa pippurikastikkeessa on kunnolla potkua. Pippuri ei ole ahvenanmaalaista, sillä joidenkin raaka-aineiden, kuten mausteiden, suhteen ravintola joustaa paikallisuudessa.
Ei ihme, että myös panimovieraiden ja turistien lisäksi paikalliset asukkaat käyvät täällä lounaalla.
Panimosta voi tilata erikseen olutmaistelun tai päivällisen ja panimokäynnin. Neljää erilaista olutta maistellaan kuhunkin olueen sopivan makupalan kanssa.
Stallhagenin suosituin olut on yllättäen hunajaolut, kullanvärinen lager.
Pub Stallhagen, Getavägen 196, AX-22410 Godby, Åland, FinlandArtikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








