
Somalialainen haudutettu lammas tarjotaan yllättäen makaronin kanssa, mutta sille on looginen syy
Helsingin Rastilassa sijaitseva somalialainen ravintola Martisor on käymisen arvoinen paikka. Ruoka on paitsi maukasta, myös hyvin edullista ja palvelu ystävällistä.
Pehmeäksi haudutettu lammas tarjoiltiin makaronin kanssa, kun spagetti oli loppu. Annoksen saa myös riisillä. Kuva: Katja LamminenPehmeää lammasta, lisukkeena spagettia. Somalialaisen ravintolan suosima lisuke kuulostaa erikoiselta, mutta selittyy sillä, että Somalimaa on ollut aikoinaan Italian siirtomaa. Myös pihvi tarjotaan lisukespagetilla.
Tosin testipäivänä spagetti on loppu, joten tilalla on perinteistä makaronia. Yllätyksenä sen päälle tulee vielä keko jauhelihaa, joten lihaa annoksessa piisaa. Ohessa on myös salaattia ja sopivan ärjyä chilikastiketta.
Tilaamme myös sambusa-pasteijoita, joissa toisissa on kaalia ja lihaa ja toisissa kaalia ja porkkanaa. Pippuriset mausteet ovat kohdillaan. Lisäksi maistelemme rapeaksi paistettuja bajiye-falafeleja, joita dippaillaan chilitahnaan. Seuralaisen annoksessa on pehmeää nyhtölammasta, salaattia ja ohutta somalialaista leipää. Annoksiin kuuluu herkullinen linssikeitto.
Lampaanlihaa ravintolaan tulee sekä Latviasta että Suomesta ja kana on kotimaista. Listan suomalaisin annos on lohifilee, jonka saa halutessaan perunamuusilla.
Jälkiruoaksi nautimme mustaa teetä runsaalla maidolla sekä maustettuna kanelilla, inkiväärillä, neilikalla ja kardemummalla. Tulee jouluinen olo.
Helsingin Rastilassa sijaitseva somalialainen ravintola Martisor on käymisen arvoinen paikka. Ruoka on paitsi maukasta, myös hyvin edullista ja palvelu ystävällistä. Taustalla soi somalialainen poppi ja viereisessä huoneessa puhalleltiin ilmapalloja alkavien juhlien koristeeksi. On mukava viettää aikaa muidenkin kuin kantasuomalaisten keskuudessa.
Martisor, Retkeilijänkatu 11, 00980 Helsinki
Pehmeää lammasta, salaattia ja leipää.
Rapeita somalialaisia falafeleja ja chilitahnaa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat








