Porokokin tittelistä kisaa kuusi finalistiparia
Vuoden porokokin tittelistä kilpailee maaliskuussa Rovaniemellä kuusi kokkiparia. Kilpailun finalistit valittiin reseptikilpailulla, johon huippukokit eri puolilta maata lähettivät yhteensä 37 reseptiä.
Matti Jämsen (vas.) otti tammikuun lopulla neljännen sijan maailman arvostetuimmassa kokkikilpailussa Bocuse d'Or'issa yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa. Lukkari sai kisassa parhaan assistentin tunnustuksen. Kuva: ROVANIEMEN KEHITYSRovaniemellä 20.–21. maaliskuuta käytävään finaaliin valittiin muun muassa Suomen kaikkien aikojen parhaan MM-kisamenestyksen Bocuse d’Orissa kokannut Matti Jämsen yhdessä avustajansa Antti Lukkarin kanssa. He saavat vastaansa muun muassa oman MM-valmentajansa Eero Vottosen, joka osallistuu kisaan Oula Kustaa Keijälän kanssa.
Tänä vuonna porokokkifinalistien joukkoon nousi ensimmäisen kerran myös naisia. Helsinkiläinen Peppi Aralehto on mukana Ari Ruohon kanssa ja turkulainen Laura Virolainen työskentelee yhdessä Jarno Sepän kanssa.
Muut kilpailuparit ovat Jouni Toivanen ja Mikko Pynnönen Järvenpäästä sekä helsinkiläiset Tuomas Vierelä ja Petri Niilola.
Kilpailuun ilmoittautuessaan kaksihenkisten joukkueiden tehtävänä oli laatia neljälle hengelle resepti, jonka pääraaka-aineena oli kahdella tavalla valmistettu poron ulkofilee. Annoksessa tuli olla myös kastike ja kaksi lämpimän ruuan lisäkettä ja sen tuli soveltua ammattimaiseen valmistukseen ravintolakeittiössä.
Kuusi kokkiparia kohtaavat perjantaina 20.3. käytävässä semifinaalissa. Perjantai-iltana Rovaniemen kaduilla juostaan myös Rovaniemi Reindeer Sprint Race -porojen kiihdytyskilpailu. Sen avauksen yhteydessä julkistetaan kolmen porokokkifinalistin lopullinen joukko.
Kisa huipentuu lauantaina 21. maaliskuuta. Finaalissa annokset valmistetaan yllätysraaka-ainekorin tuotteista.
Vuoden porokokki -kisan järjestää Rovaniemen Kehitys Oy yhdessä Vuoden Porokokki ry:n ja Suomen Keittiömestareiden kanssa.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat
