Jo kaksi herkkutattia piisaa kauden ensimmäiseen sieniherkkuun
Joka paikassa ei herkkutatteja nouse suurina määrinä, mutta paristakin tatista loihdit suussa sulavan makupalan.Satokauden ensimmäinen tattiherkku
- herkkutatteja, kaksikin riittää
- loraus oliivi- tai rypsiöljyä, nokare voita
- sipuli
- suolaa ja mustapippurirouhetta
Sulata paistinpannulla nokare voita ja lisää tilkka oliivi- tai rypsiöljyä. Kuullota silputtu sipuli. Lisää joukkoon veitsellä viipaloidut tuoreet herkkutatit. Kääntele tatteja puulastalla, kunnes ne saavat kullanruskean värin.
Mausta suolalla ja mustapippurilla. Jos tattilöytösi on ollut pieni, nauti tatit ruisleivän tai polentan kera.
Vinkki: Jo parista kolmesta hyvänkokoisesta tatista saat kastikkeen esimerkiksi tagliatelle-pastalle lisäämällä pannulle jo paistettujen sienten joukkoon pari desiä kermaa tai vastaavaa vegaanista valmistetta.
Artikkelin aiheet- Osaston luetuimmat





